Bestemmingsplan OranjeBonnen aangenomen door gemeenteraad

Door Ton van Anraad op 3 oktober 2021

Afgelopen week was voor Hoek van Holland echt een feestweek.
Op 30 oktober is met 24 voor- en 11 tegenstemmen het Bestemmingsplan OranjeBonnen in de raad van Rotterdam aangenomen.

Het gebied wordt een prachtig natuurgebied van 128 ha, met voet-, fiets- en paardenpaden. De dijk wordt hersteld en weer in het landschap ingepast. De Rel (een kreek van ruim 500 jaar oud) wordt weer in oude glorie hersteld en er wordt natuur toegevoegd die van origine in de rivierdelta thuishoort. Ook blijft landbouw mogelijk maar dan wel op een biologische wijze. Dit zal de biodiversiteit weer terugbrengen in het gebied. Goed voor plant, dier en mens.
Heel goed nieuws is dat de 30 ha van de natuurbegraafplaats tijdens de exploitatie (komende 30 jaar) een open en vrij toegankelijk natuurgebied blijft.  Kijk voor meer informatie op de website van Natuurbegraven Nederland.

Kortom inwoners van Hoek van Holland, Zuid-Holland en Nederland: de PvdA feliciteert u allen van harte met dit prachtige resultaat. Uw kinderen kleinkinderen en achterkleinkinderen zullen u eeuwig dankbaar zijn voor het feit dat u dit prachtige gebied voor eeuwig hebt veiliggesteld.

Meer goed nieuws in de volgende berichten

Goede groet,
Ton van Anraad
Fractievoorzitter PvdA, Havendorp Hoek van Holland

 

Ton van Anraad

Ton van Anraad

Ik ben Ton van Anraad en 69 jaar. Ik ben getrouwd met Annemiek en wij hebben 2 zoons een geweldige schoondochter en 3 prachtige kleinzoons. Voor mijn pensionering werkte ik bij Prorail in de functie van accountmanager/senior adviseur. Bestuurlijk/maatschappelijk actief in: – Sectorraad FNV; – Bedrijfskadergroep FNV spoor; – Denktank FNV/ministerie I&M; (spoormobiliteit van goederen

Meer over Ton van Anraad