Door Ineke Vos op 21 juni 2013

Fractievoorzitter: even bijpraten

Het is jammer dat er geen reacties binnenkomen op de website. Via internet, via Twitter en Facebook zie ik gelukkig wel dat men betrokken is bij het wel en wee van ons dorp, er wordt gereageerd op actuele situaties. Ook ik probeer zo op de hoogte te blijven van wat er in ons dorp speelt.

Weet dat de PvdA ook altijd openstaat voor vragen of kritiek. Het zou fijn zijn als daar meer gebruik van gemaakt wordt.

Als totale politiek hebben we ons ingezet voor het Fort. We hebben nog een lange weg te gaan, maar hopelijk blijft dit pareltje behouden voor de Hoek. Wij blijven ons daarvoor inzetten. Net als voor de bibliotheek. Voorlopig ziet ook dit er goed uit.

Prins Hendrikstraat
De winkelstraat krijgt helaas geen zomerterras of afsluiting. De winkeliers zien het niet zitten en veel belangrijker: de hulpdiensten vinden dat er ten alle tijden een doorgang van 3m50 moet zijn.

Eenmalig extraatje
Verder is het jammer dat er geen suggesties zijn binnengekomen voor nuttige besteding van de eenmalige extra som van 750.000 euro.
Wij hebben toch een paar suggesties voor u:

* Eindelijk de vuurtoren, het hoge licht, opknappen (kunnen de hekken eindelijk weg).
* Het plaatsen van een muziektent op het  Waterwegpark.
* Bankjes of leuke stoelen op verschillende locaties in t dorp plaatsen, voor betere bereikbaarheid  en bijvoorbeeld voor als het lopen niet meer zo makkelijk gaat.
* Zorgen dat het dorpscentrum mooi opgeknapt kan worden evenals het industrieterrein. Ondernemen moet aantrekkelijk blijven en ook voor de bezoeker is een aantrekkelijk winkelhart van belang!
* Iets extra’s doen op de oude boulevard als deze is opgeknapt.

Als er nog suggesties dan horen wij dat graag. Aanstaande donderdag wordt daarover in de raad gesproken…

Olijfbomen
De Olijfbomen staan opgeslagen bij een tuinder. Deze zorgt er goed voor. Het is jammer dat er nieuwe potten omheen moeten die naar zeggen zo een slordige 400/500 euro per stuk gaan kosten. Als je dan over tientallen bomen praat schrik je wel even.

Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen.

Ineke Vos

Ineke Vos

Ik ben geboren in Dordrecht en heb twee meiden van 25 en 27 jaar oud. Ik zit inmiddels al 18 jaar in de politiek en die jaren zijn omgevlogen. Gek is dat eigenlijk! ‘Politiek heeft een stoffig imago en daardoor houd je het zo lang uit’, wordt er vaak gezegd. Voor mij geldt dat zeker niet.

Meer over Ineke Vos