Door Ineke Vos op 1 februari 2014

Groningen beeft, maar Rotterdam leeft korter

‘In Groningen zijn de mensen boos, vanwege aardgas. Rotterdam heeft een veel groter probleem: fijnstof. Toch blijven we hier in de kudde lopen.’ Aldus het intro bij een artikel van Ties Joosten in Metro van maandag 27 januari (zie BIJLAGE). PvdA-HvH reageert.

Wie bijgevoegd persartikel leest moet naar mijn idee behoorlijk onder de indruk zijn.
De schrikbarende getallen zijn angstaanjagend en de gevolgen voor onze gezondheid kennelijk enorm!
Korter leven, vaker ziek en dat omdat er geen CO2/fijnstof afgevangen wordt door de 2 nieuwe (volstrekt overbodige) kolencentrales.
Foutje!! Even vergeten en helaas kunnen wij niet Apeldoorn bellen.

De Hoekse PvdA heeft vanaf de start van de bouw al kritisch vragen gesteld en zal dat ook in de komende jaren blijven doen. Het is onacceptabel wanneer er met onze gezondheid gesjoemeld wordt en dat ten koste van een welles nietes spelletje van de diverse overheden.

Waar hebben wij een vergunning verstrekker en een handhaver als DCMR voor nodig als zij hun verantwoordelijkheid niet nemen.
Ineke Vos weet nog heel goed dat er, aan het eind van de jaren 90, gesproken werd over het feit dat de stad Rotterdam schoner moest worden en de haven de stad uit! Welnu de haven is inderdaad de stad uit. maar naar nu blijkt is er aan de waterweg is inmiddels haast niet meer gezond te leven.

Hoe staat het met de zorgplicht vanuit de stad Rotterdam voor dat kleine stukje Rotterdam dat Hoek van Holland heet?

Let wel! Ons dorp ligt nog geen 5 kilometer afstand van de kolencentrales EON en een GDF SSUEZ Genoemde zorgplicht mag wat ons betreft wel eens goed onder de loupe gelegd worden.Want ik zou als bestuurder/politicus (of anderszins verantwoordelijk) niet op mijn geweten willen hebben deze wetenschap te hebben en er verder volstrekt niets mee te doen.

Weet dat wij u bij voortduring in Hoek van Holland ter verantwoording zullen roepen. En weet dat u dan wat uit te leggen hebt aan alle inwoners van ons dorp.

Het team PvdA Hoek van Holland daagt de bestuurders en raadsleden van Rotterdam uit om ons uit te leggen wat u allen aan boven geschetst problemen doet.

Artikel Metro 27-01-14

Ineke Vos

Ineke Vos

Ik ben geboren in Dordrecht en heb twee meiden van 25 en 27 jaar oud. Ik zit inmiddels al 18 jaar in de politiek en die jaren zijn omgevlogen. Gek is dat eigenlijk! ‘Politiek heeft een stoffig imago en daardoor houd je het zo lang uit’, wordt er vaak gezegd. Voor mij geldt dat zeker niet.

Meer over Ineke Vos