Het recreatieoord in de verkoop?

Door Ton van Anraad op 20 februari 2021

Billboards met het hoofd van John Buijsman langs de weg, artikelen in lokale en regionale media. Maar hoe opereert de gebiedscommissie in deze kwestie? En wat is de huidige stand van zaken? Is de verkoop onherroepelijk?

Uit onderstaande mail van Ton van Anraad maak ik op dat de gebiedscommissie flink actief is maar

  1. niet blind het standpunt van de bewoners van het recreatieoord volgt
  2. dat dit tot wat wrijving leidde met de RAR (Recreanten Advies Raad)
  3. dat er inderdaad nog mogelijkheden zijn voor inspraak.
    Ed van Berkel (webmaster PvdA) 

    Ton van Anraad:
    Vandaag gaat Peter Stok al aan de slag om de relatie met de RAR weer te herstellen. Hopelijk volgende week al weer de eerste afspraak met de RAR.
    (…)
    Ook zijn wij blij verrast dat het college nu ook van mening is dat er op zijn minst een gesprek moet komen over alternatieven anders dan verkoop/aanbesteden. Beter laat dan nooit! Wij zijn heel gelukkig dat we nu kunnen acteren zoals we eigenlijk al van het begin af wilde acteren: Wat verkoop? College toon maar eens aan dat dit de enige en beste optie is en sta open voor alternatieven.
    (…)
    De argumentatie tot nu toe is boterzacht en eigenlijk een college van een stad onwaardig. Zeker wethouder van de VVD de heer Kurvers is in onze optiek een gemankeerde. Dat is namelijk dezelfde wethouder die doodleuk tegen de havendorpen zegt: Je denkt toch niet dat ik naar jullie toe kom om over woningbouw te praten. Ik heb in de stad wel wat beters te doen. Toen die eindelijk kwam bleek dat hij helemaal niets wist en zijn ambtenaar als sprekende pop gebruikte. Met zo’n wethouder is het ook geen wonder dat we ergens aan de staart van de woningbouw ambitie hangen. Zeker voor de gewone man. Nee megalomane torens bouwen voor de happy view daar wordt de gewone vrouw man echt beter van.Zie verder onderstaand Behandelingsvoorstel van Ton van Anraad aan de Gebiedscommissie.
    Behandelingsvoorstel Ton van Anraad aan Gebiedscommissie

Ton van Anraad

Ton van Anraad

Ik ben Ton van Anraad en 69 jaar. Ik ben getrouwd met Annemiek en wij hebben 2 zoons een geweldige schoondochter en 3 prachtige kleinzoons. Voor mijn pensionering werkte ik bij Prorail in de functie van accountmanager/senior adviseur. Bestuurlijk/maatschappelijk actief in: – Sectorraad FNV; – Bedrijfskadergroep FNV spoor; – Denktank FNV/ministerie I&M; (spoormobiliteit van goederen

Meer over Ton van Anraad

Waar ben je naar op zoek?