Hoe bedoel je ‘Bangmakerij’

Door Ton van Anraad op 15 mei 2018

De gebiedscommissie havendorp Hoek van Holland is vorige week formeel benaderd door de firma GreenIPP. Zij zijn in onderhandeling met de familie van Rijckevorsel over de aankoop/huur 25 jaar van al hun grond in de Bonnepolder. (120Ha) Dit feit, gecombineerd met het artikel dat vandaag in de Volkskrant staat, (bijgaand) betekent een enorm gevaar voor het behoud van de Bonnepolder als open natuurgebied. Het ziet er vooralsnog voor de bewoners van het Havendorp Hoek van Holland niet rooskleurig uit.

Toekomst van onze polders
Wat moet dat fijn zijn wanneer je alleen nog maar over de Bonnenlaan langs de Bonnenpolder kan fietsen. Met prachtig uitzicht op de zonnecollectorenvelden. Om vervolgens langs de bergen te recyclen plastic en Europa’s grootste biomassafabriek te rijden. Ik kan gewoon niet wachten.

Ja en dan hebben we nog lang niet al het moois uit onze polders gehad. We fietsen namelijk nu over de brug de oranjepolder in en wat zien we daar het eerst “De Oranjeheuvel “. Eén van de drie zwaarst vervuilde locaties van ons prachtige Havendorp. Toevallig heeft onze moeder (stad Rotterdam) daar een prachtig zonnecollectorenpark laten bouwen. Komt dat even mooi uit, probleem door Rotterdam weer 25 jaar vooruitgeschoven. Onder het motto wie dan leeft wie dan zorgt. Ja en dan zijn we er nog niet want dan volgen nog 8 zogenaamde “industriële monumenten” Beter bekend als Winturbines van slecht 200 meter hoog. (Tip vleugel)

Wanneer het niet te triest was voor woorden was zou je er nog om kunnen lachen. Helaas wordt dit wel de realiteit.

Ik ga er van uit dat de nieuwe GC. en de actiegroep hier net zo stevig actie tegen zullen voeren als dat zij hebben gedaan tegen de voorstellen van het creëren van een “prachtig open natuurgebied” met daarin de commerciële ondernemer Natuurbegraven.

Het is trouwens wel een regelrechte schande dat de waarschuwingen van destijds (o.a. van de heer de Koning en mij) zijn afgedaan als bangmakerij en niet relevant voor de besluitvorming. Leg dat de burgers maar eens uit. Hoe bedoel je onbetrouwbaar. Gelukkig hoef ik niet met zo’n leugen te leven.

Ik zou zeggen veel succes met uw acties en ik zie de mooie borden wel weer in onze prachtige polder verschijnen.

Tekst van Ton van Anraad GC lid gebiedscommissielid voor op de PvdA Hoek van Holland. 

 

 

Ton van Anraad

Ton van Anraad

Ik ben Ton van Anraad en 66 jaar. Ik ben getrouwd met Annemiek en wij hebben 2 zoons een geweldige schoondochter en 3 prachtige kleinzoons. Voor mijn pensionering werkte ik bij Prorail in de functie van accountmanager/senior adviseur. Bestuurlijk/maatschappelijk actief in: – Sectorraad FNV; – Bedrijfskadergroep FNV spoor; – Denktank FNV/ministerie I&M; (spoormobiliteit van goederen

Meer over Ton van Anraad