Door Ineke Vos op 3 september 2015

Ineke praat u bij

Met de aanleg van de H6-lijn en de lightrail gaat er veel veranderen in Hoek van Holland. Natuurlijk zetten we ons als gebiedscommissie in om alles zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Toch zullen we altijd concessies moeten doen.

Lightrail
Van de week hoorde ik dat het achterste deel van de overkapping bij het treinstation uit 1893 gedeeltelijk moet worden weggehaald bij de aanpassing voor de lightrail. Maandag heb ik de gebiedscommissie gevraagd hoe zij hierover denkt. Wat mij betreft doen we er alles aan om dit stukje dorpshistorie te behouden.

Ik hoop hier steun voor te krijgen en ben benieuwd hoe er hier in het dorp over gedacht wordt.

Strandwoningen
Vandaag (donderdag) kan er voor veel inwoners duidelijkheid komen over de in aanbouw zijnde strandwoningen. Op mijn verzoek komt D. Blom van stadsontwikkeling hierover een presentatie geven.

Bent u net als ik geïnteresseerd hoeveel huisjes er komen, hoe de omgeving eruit gaat zien en wat het exacte aantal wordt? Kom gerust even langs.

Verder ben ik geïnteresseerd in de aanvullende maatregelen die nodig zijn met de komst van de huisjes. Wat mag er wel of niet op het strand, en hoe gaan we daarmee om?

Inspraak bewoners
Vandaag (donderdag dus) is de start van drie nieuwe platforms van de gebiedscommissie. Onder aanvoering van de drie (vice-) voorzitters komen er drie platforms die  het gebiedsplan van Hoek van Holland gaan beoordelen. Klopt het? Waar moet het aangepast of aangevuld worden? Onderwerpen zijn welzijn, buitenruimte, economie, maar ook toerisme en vervoer.

De platforms bestaan uit bewoners/betrokkenen, deskundigen, gebiedsondersteuners en gebiedscommissieleden. Mocht u tips hebben neem gerust contact met me op.

Ineke Vos

 

 

Ineke Vos

Ineke Vos

Ik ben geboren in Dordrecht en heb twee meiden van 25 en 27 jaar oud. Ik zit inmiddels al 18 jaar in de politiek en die jaren zijn omgevlogen. Gek is dat eigenlijk! ‘Politiek heeft een stoffig imago en daardoor houd je het zo lang uit’, wordt er vaak gezegd. Voor mij geldt dat zeker niet.

Meer over Ineke Vos