10 maart 2014

Ook Hoek van Holland moet gehoord worden op de Coolsingel

Nummer 15 op de PvdA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vraagt uw speciale aandacht.Graag wil ik mij even aan u voorstellen: ik ben Yvonne Bekker, geboren en getogen in Hoogvliet. Gehuwd en moeder van twee geweldige meiden. Hoewel in een “rood” nest geboren heb ik er nooit bewust voor gekozen om de politiek in te gaan. Ik ben er ongemerkt ingerold. Als actief lid van de PvdA Hoogvliet werd ik in 1997 gevraagd om me beschikbaar te stellen voor de deelraad van Hoogvliet. De laatste vier jaar ben ik bestuurder voor de deelgemeente Hoogvliet geweest. Met in mijn portefeuille Ruimtelijk Ordening en Kunst en Cultuur. Het was een cadeau dat ik dit heb mogen doen.

Graag zou ik mijn ervaringen van de afgelopen jaren willen inzetten om de belangen van de buitengebieden van Rotterdam, zoals Hoek van Holland, Hoogvliet, Rozenburg en Pernis te behartigen. Zeker na het opheffen van de deelgemeente wordt dit uitermate belangrijk. De afstand tot het centrum van Rotterdam is zowel letterlijk als figuurlijk erg groot. Het zijn geheel andere gebieden met hun eigen mogelijkheden maar ook hun eigen problemen. Alleen de bewoners vanuit deze gebieden kunnen vertellen wat er nodig is in hun eigen gebied. Ik wil ervoor zorgen dat het geluid uit deze buitengebieden ook doordringt tot de fractie van de PvdA en uiteindelijk in de raad van Rotterdam. De prioriteiten vanuit de opgestelde gebiedsplannen moeten gehoord, en uitgevoerd worden door de diensten van de Gemeente Rotterdam. Ik zou heel graag de schakel willen zijn tussen deze gebiedscommissies en de raad van Rotterdam. Met bewoners samen zoeken naar de mogelijkheden in hun gebieden en uiteindelijk er voor zorgen dat je het samen mogelijk kan maken, dat is mooi. Deze gebieden mogen niet vergeten worden!

Een ander speerpunt waarvoor ik mij graag de komende vier jaar voor zou willen inzetten is dienstverlening. Zeker nu de bestuurlijke afstand zo groot wordt zal de dienstverlening veel beter georganiseerd moeten worden. In de afgelopen jaren konden mensen hun bestuurders uit hun gebied benaderen als men de weg in gemeente land niet zo goed kon vinden of erger nog als deze weg totaal dood liep. Nu zijn onze inwoners afhankelijk van Rotterdam.nl of van 14010. Na veel ervaringen van bewoners gehoord te hebben stemt mij dit niet positief. Hier is echt nog een wereld te winnen. Ik zou mij willen inzetten om ervoor te zorgen dat we trots kunnen zijn op beide visitekaartjes van de stad Rotterdam.