Door op 10 december 2013

PvdA geschokt over rapport fijnstof

Gisteren werd er een rapport gepresenteerd met een nog somberder beeld over de gevolgen van fijnstof. De PvdA-fractie is geschokt en kaart het aan in het vragenhalfuurtje tijdens de deelgemeenteraadsvergadering van 19 december. Hieronder een reactie van Ton van Anraad.

De PvdA in het dorp Hoek van Holland schrikt iedere keer weer wanneer er nieuwe gegevens of feiten worden gepubliceerd met betrekking tot ons leefmilieu. Hebben we de schok van het niet op orde zijnde bedrijf Odfjell en de vestigingsaanvraag van het bedrijf Shtandart Europoort (verwerking van stinkend kroet uit Rusland) net wat verwerkt, krijgen we nu weer zeer alarmerende nieuwe feiten over de gevolgen van fijnstof!! Helaas lijkt het er op dat we ook hier weer gelijk krijgen.

Gevaar van fijnstof voor de volksgezondheid: Fijnstof is waarschijnlijk een van de belangrijkste kankerverwerkers in de lucht.

De eerlijkheid gebied ons te melden dat we bij het dagelijks bestuur in Hoek van Holland maar zeker ook in de gemeenteraad van Rotterdam tegen een bastion van weigerachtigheid aanlopen. Vragen worden laat of helemaal niet beantwoord. Onze voortdurende schreeuw dat de gezondheid, leefbaarheid en veiligheid van burgers in het dorp Hoek van Holland onder steeds grotere druk komt te staan wordt gewoon genegeerd.

Vandaag 09-12-2013 wordt er een rapport over fijnstof in “the Lancet” gepresenteerd. Het blijkt dat de normen die nu wereldwijd worden gehanteerd veel te ruim zijn en dat alle woonkernen rondom het Rotterdamse havengebied in een klap verdacht zijn. Tel uit je winst!

Zowel in Rotterdam als in ons eigen dorp zullen wij (de PvdA Hoek van Holland) dan ook bij voortduring onze zorgen kenbaar blijven maken en hameren op de noodzakelijke maatregelen om de gezondheid en leefbaarheid van onze bewoners te bewaken. Wordt dus zeker vervolgd.

Goede groet,

Ton