Door Ed van Berkel op 23 januari 2014

PvdA-motie aangenomen. Hoekse senioren alsnog 12 retourtjes R’dam!

Vandaag nam de Rotterdamse gemeenteraad een voorstel aan van PvdA-raadslid Leo Bruijn (Verkeer en Vervoer) waardoor Hoekse 65-plussers gebruik kunnen blijven maken van gratis openbaar vervoer.Bruijn: “Voorheen kregen 65-plussers 12 gratis retourtjes van Hoek van Holland naar Rotterdam, maar sinds de komst van de OV-chipkaart kregen zij slechts een tegoed van 30 euro op hun OV-chipkaart gestort. Dankzij ons voorstel krijgen ouderen nu 76,80 euro op hun OV-chipkaart, het bedrag van 12 retourtjes met korting.”

Ineke Vos, fractievoorzitter PvdA Hoek van Holland, is erg blij dat het voorstel van Bruijn is aangenomen. “Het oude voorstel was absoluut onvoldoende. Met deze nieuwe regeling kunnen Hoekse ouderen actief en mobiel blijven ook na het verdwijnen van het papieren kaartje,” zegt Vos.

Bron: PvdA-Rotterdam

Ed van Berkel

Ed van Berkel

Ik ben getrouwd, heb drie kinderen (Arthur, Roselinde en Marco) en twee kleinkinderen (Chelsey en Lovis). Als lid van de Commissie Welzijn (deelgemeente HvH) hield ik me zo’n twintig jaar bezig met onderwijs, cultuur en zorg in ons dorp. Verder zat ik in het bestuur van PvdA-HvH. Momenteel beheer ik alleen nog onze website. Officieel ben

Meer over Ed van Berkel