Door Ed van Berkel op 8 februari 2014

PvdA in gemeenteraad R’dam: onderzoek naar trillingen HvH

De communicatie tussen PvdA-HvH en de R’damse gemeenteraad verloopt steeds beter. Regelde de PvdA-gemeenteraadsfractie onlangs nog de gratis OV-kaartjes voor Hoekse ouderen, nu kaart fractielid Leo Bruijn de trillingen in de Hoek aan in de gemeenteraad.

Donderdag, 6 februari 2014. Uit de fractie, Redactie

Bewoners van Hoek van Holland worden de laatste tijd regelmatig opgeschud door trillingen. De PvdA heeft hierover inmiddels meerdere meldingen binnengekregen van Hoekenezen.
PvdA-raadslid Leo Bruijn: “De bewoners van Hoek van Holland melden trillingen die zo sterk zijn dat ze ramen en deuren laten klapperen.
Daarom wil ik dat de trillingen goed onderzocht worden.”

Als mogelijke oorzaak van de trillingen worden voorbijrijdende vrachtwagens en de scheepvaart genoemd.
Bovendien geeft de woordvoerder van ferrybedrijf Stena Line aan dat de trillingen mogelijk veroorzaakt kunnen worden door langsvarende boten, maar ook door de vertrekkende boten van Stena Line. Leo Bruijn: “Zodra de oorzaak van de trillingen bekend is, wil ik dat het stadsbestuur contact opneemt met de betrokkenen en op zoek gaat naar een oplossing om de overlast voor bewoners te verminderen.”

Ed van Berkel

Ed van Berkel

Ik ben getrouwd, heb drie kinderen (Arthur, Roselinde en Marco) en twee kleinkinderen (Chelsey en Lovis). Als lid van de Commissie Welzijn (deelgemeente HvH) hield ik me zo’n twintig jaar bezig met onderwijs, cultuur en zorg in ons dorp. Verder zat ik in het bestuur van PvdA-HvH. Momenteel beheer ik alleen nog onze website. Officieel ben

Meer over Ed van Berkel