Door Ineke Vos op 26 augustus 2015

Raadscommissie bezoekt HvH

De raadscommissie Vervoer uit Rotterdam was vandaag in HvH om zich te laten voorlichten over de H6-weg (aansluiting Hoekse Baan) en de lightrail (metrolijn naar strand). Er werd gesproken met bewoners, ondernemers en leden van de Gebiedscommissie. Ambtenaren gaven een toelichting op de plannen.
Voor ons een kans om de wens van een ongelijkvloerse kruising bij Strandweg-Zuid te benadrukken.

20150826_153830

Ook de vrachtwagenproblematiek bij het industrieterrein werd toegelicht. Een snelle oplossing is daar wenselijk.

Oude NS-station
Het station uit 1893 zou bij de aanleg van de metrolijn een klein deel van de overkapping kwijtraken. Weer een stukje HvH weg! Wanneer dit NIET hersteld kan worden moet er naar mijn idee gekeken hoe dit desalniettemin voor ons dorp  behouden kan blijven.

20150826_164346

Goed gevoel
Het is positief te zien hoe de Rotterdamse raadscommissie uitgebreid de tijd nam voor het locatiebezoek  en zich uitgebreid liet informeren i.v.m. de uiteindelijke keuzes.

Ineke Vos

 

Ineke Vos

Ineke Vos

Ik ben geboren in Dordrecht en heb twee meiden van 25 en 27 jaar oud. Ik zit inmiddels al 18 jaar in de politiek en die jaren zijn omgevlogen. Gek is dat eigenlijk! ‘Politiek heeft een stoffig imago en daardoor houd je het zo lang uit’, wordt er vaak gezegd. Voor mij geldt dat zeker niet.

Meer over Ineke Vos